tiistai 17. tammikuuta 2023

Rieskaa perunamuusin jämistä

Tänään lounaalta jäi yli perunamuusia ja koskapa en tykkää heittää ruokaa roskiin, päätin tehdä siitä sekä perheelle iltapalaksi, että huomiselle välipalalle lapsille perunarieskoja. 
Nämä valmistuvat nopeasti ja ovat todella herkullisia etenkin lämpiminä! Varsinaista ohjetta minulla ei valitettavasti ole, sillä teen nämä aina ns."näppituntumalla". Mutta käytännössä näihin tulee perunamuusia, yksi kananmuna ja jauhoja niin että massaa on helppo muotoilla sormin. Muusia jäi tälläkertaa niin paljon, että tein perinteisten pikkurieskojen sijaan yhden, koko pellillisen kokoisen rieskan. Kun olin taputellut taikinan pellille, pistelin reikiä haarukalla ja tyrkkäsin uuniin, 250astetta ja niin kauan, että pinta saa kivasti väriä. Pieni jäähdytys ja nauti esimerkiksi teen kera! 
P.s. nämä ovat gluteenittomia, mutta korvaamalla gluteenittomat jauhot "taviksilla" rieskat onnistuvat myös mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.