keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kerhoilua ja kollegojen tapaamisia

Eilen illalla tapahtui harvinaislaatuinen tapahtuma. Jätin lapset Isipeikon hellään huomaan ja lähdin iltasella kollegojen tapaamiseen. Ensimmäinen miittinki, missä olin mukana. Kiva oli tavata muita yksityisiä perhepäivähoitajia ja vaihtaa kuulumisia. Toivottavasti pidämme yhtettä jatkossakin, muutenkin kuin kuukausittaisten kahvitteluhetkien merkeissä. :)
Sain sieltä myös vinkin, että läheisellä seurakuntakodilla on kuukausittain perhepäivähoitajille ja heidän lapsilleen suunnattu kerho, ja kuinka ollakkaan, juuri tänään olikin tapaaminen. Suunnattiin sitten aamusella sinne. Isossa salissa oli lapsille srk:n järjestämät hoitajat, lapset saivat temuta keskenään isohkossa ryhmässä ja me hoitajat kahvittelimme toisessa huoneessa. Tällä kertaa esillä oli myös paljon erilaisia askartelumateriaaleja, joista sitten sai mieleisensä pääsiäisaskartelun väsätä. Oli varsin virkistävää päästä aikuiseen seuraan kyllä ja vaihtaa ideoitakin. Tänne tulemme varmasti vielä uudelleen!
Kotiin mennessämme odottikin rappukäytävässä iloinen yllätys. Remppamiehet oli rakentamassa VIHDOINKIN rappusten alla olevaan syvennykseen vaunuvarastoa, ja työmies arveli, että piakkoin olisi valmistakin. Helpottaisi arkea kummasti, kun ei tarvitsisi lapsikatrasta ja ulkoleluja kanniskella pitkin pihaa, vaan voisi suorittaa "pakkauksen"  heti hissistä päästyä! Taloyhtiön asukastoimikunnan kokouksessa lisäksi isännöitsijä lupaili pihaan tavallisten keinujen lisäksi vauvakeinua sekä semmoista vastakkain istuttavaa puutarhakeinua, joten keväällä/kesällä on tiedossa kaikenmoista mukavaa!
Eilen kävin myös tapaamassa entistä pomoani. Sain ostaa häneltä hänen lopetettua päiväkotitoiminnan kaikkea kivaa ja tarpeellista lapsille. Taidan tehdä niistä oman merkinnän myöhemmin. :)
Ruokana tänään meillä oli juustokuorrutteista uunimakkaraa ja perunamuusia, lisänä kurkkua ja miniluumutomaatteja. Lapset tykkäsi kovasti, tuli kommentti "tämä on kyllä tosi hyvää ruokaa!" -kyllähän se aina mieltä lämmittää kun ruoka maistuu. Perunamuusia tein tarkoituksella reilun satsin, siitä saamme sitten huomenna perunarieskaa välipalaksi. Tänään välipalana on aamulla valmiiksi keitettyä mansikkakiisseliä ja joko banaania tai omenaa, saavat lapset valita.
Tällähetkellä kaikki lapset nukkuvat päiväunia ja minulla on hetki aikaa hengähtää ja tehdä muita töitä. Pieni paussi päivään tulee ihan tarpeeseen, ja tässä ehtii hyvin tiskata rauhassa päiväruoan astiat ja nakata vaikka koneellisen pyykkiä koneeseen.
Hoitopaikoista vielä sen verran, että huhtikuun alusta minulle vapautuu kaksi hoitopaikkaa varahoidossa olevien lasten lopetettua. Eli jos perheessänne on hoitopaikan tarvetta niin kannattaa soitella tai laittaa sähköpostia, niin voidaan vaikka sopia treffit ja jutella lisää!
Nyt tiskaamaan ja laittamaan teetä hautumaan! Mukavaa päivää sinne teille, lukijani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti