sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ensimmäisen viikon ruokalista

Ensi viikolla sitten hommat alkaa! Sängyt on pedattu valmiiksi, käsipyyhkeet paikoillaan ja eteisessä lokerot pipoille ja hanskoille, sekä iloisen väriset henkarit odottaa haalareita. Vähän kieltämättä jännittää miten arki lähtee sujumaan, mutta eiköhän se tästä :)
Ensi viikko ei ole täysi viikko, sillä äitiysomani loppuu vasta 6.3, joten ensimmäinen virallinen työpäivä on sen mukaan 7.3. Alkuun on kuitenkin pari ns. "harjoittelupäivää" jolloin tarjoan ruoatkin, joten ruokalista on tehty lähes koko viikolle.
Tällainen se olisi.

Ruokalista, vko 10

Maanantai
Aamupala: Karu-puuro (suom.huom. = kaura-ruis)
Lounas: Lihamakaronilaatikko, porkkanaraaste, raejuusto
Välipala: Jogurtti, leipä, tuorepala

Tiistai:
Ei hoitoa

Keskiviikko:
Aamupala: Vehnähiutalepuuro
Lounas: Kahden kalan keitto
Välipala: Sämpylä/leipä, kaakao, tuorepala

Torstai:
Aamupala: Neljän viljan puuro
Lounas: Broilerkastike, riisi, vihannekset
Välipala: Hedelmärahka, sämpylä/leipä

Perjantai:
Aamupala: Ruishiutalepuuro
Lounas: Kinkkukiusaus, kurkku, tomaatti
Välipala; Karjalanpiirakka, tuorepala

Tiistaina on minulla leivänleipomispäivä, joten loppuviikon ruokalistalla oleva leipä riippuu siitä, teenkö sämpylöitä vai tavallista leipää, en ole vielä päättänyt :)

Yleistä ruokailusta
Aamupalalla syömme yleensä puuroa. Koska aamu alkaa minulla aikaisin, ennen kuutta, laitan puuron hautumaan hyvissä ajoin ennen lasten tuloa. Mikropuuroja emme syö, vaan puuro on pitkään miedolla lämmöllä hyvin haudutettua. En itsekkään tykkää pikapuuroista, jotka usein ovat "tikkuisia" ja jotenkin "terävän" makuisia, joten en tarjoile sellaista myöskään lapsille. Puuroista tulee pehmeän makuisia myöskin ihan veteen keitettynä, kun niiden antaa hautua, mutta saatan lorauttaa sekaan myös maitoa makua antamaan. Puuron kanssa on tarjolla vaihtelevasti ja lasten toiveiden mukaan sokeria ja kanelia, voisilmä, marjakeittoa/kiisseliä, maitoa, hilloa tai marjoja. Marjoja pakastan kesällä talveksi mahdollisimman reilusti, joten ne ovat kotimaisia ja niitä syömme mahdollisimman pitkään. Ruokajuomana aamiaisella on maito tai vesi.

Lounaalla vatsat täytetään kotiruoalla sekä salaatilla/vihanneksilla. Leipää ja juotavaa on tarjolla, mutta ruoka on se, jolla nälkä selätetään. Ruokaa saa myös ottaa lisää. Ketään en pakota syömään, mutta en myöskään tarjoile eri ruokavaihtoehtoa, jos se, mitä on tarjolla, ei olekkaan sitä lempiruokaa. Ruokajuomana on maito tai vesi. Ruokailun jälkeen imeskellään xylitolipastilli.

Välipalaa syömme päivälevon jälkeen. Tuorepalana vaihdellen hedelmät/vihannekset/juurekset. Ruokajuomana maito tai vesi.

Ruokatoiveita saa myös esittää, toteutan niitä sitten mahdollisuuksien mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti