maanantai 4. helmikuuta 2013

Hankintoja

Maaliskuun alku lähenee uhkaavasti, josko pian pääsisi ihan oikeasti "sorvin ääreen"?
Ennen aloittamista tarvitsee kuitenkin hankkia vielä muutamia asioita. Brion tuplarattaat odottavat saapumistaan, löysin ne edukkaasti fb:n kirppispalstalta. Sijaitsevat tosin ylöjärvellä, mutta myyjä lupasi Tampereellapäin ajaessaan nakata ne tänneppäin. Ne ovat sellaiset ihan perusrattaat, ponyt, mitä näkee paljon perhepäivähoitajilla. Pääsevät toivottavasti kovaan käyttöön :)
Varastosta kävin kaivelemassa esikoisen lelujemmaa, ja sieltä löytyikin Tomi Traktori peräkärryineen, Hinku ja Reetu. Toivottavasti lapset tykkää! Esikoisella ainakin olivat kovassa suosiossa aikanaan. Kirppikseltä löytyi myös lisää niitä sellaisia valkoisia "reikäalustoja" mihin saa tehdä kuvioita erilaisista vähän sienen näköisistä paloista. Alustoja oli ennestään kaksi kappaletta, nyt niitä on sitten viisi, ja iso kasa nappuloita pisteltäviksi.
Tarkoituksena on vielä hankkia joitakin leluja, mutta koska en arvosta helposti rikkimenevää krääsää, pitää niiden kanssa olla tarkkana. Hyvät lelut ovat kestäviä ja pestäviä, joten kaiken ei tarvitse olla uutta. Katsotaan nyt, millainen ryhmä minulle muodostuu, ja mietin leluhankintoja vähän sen mukaan.
Päiväunet ovat iso ja tärkeä osa hoitopäivää. Meillä hoitolapset nukkuvat lastenhuoneessa, jossa on sängyt kahdelle. Ja hankintalistalla on matkasänky myös, jonka saa sitten tarpeen mukaan joko lastenhuoneeseen tai meidän vanhempien makuuhuoneeseen.
Lakanoita meillä on jo ennestään vino pino, joten niitä ei ole tarvinnut hankkia. Sen sijaan peitot ja tyynyt ovat olleet listalla. Päiväkodissa olen aina kauhusta kankeana katsonut kun lapset riisuvat pikkuhoususilleen ja menevät ohuen viltin alle nukkumaan ja ihmetellyt, eikö heitä palele. Niinpä minä päätin hankkia ihan kunnon peitot. Kesäkuumalla saavat sitten nukkua pelkällä lakanalla, jos on muuten liian lämmin. Yksi vauvakokoinen petto meillä olikin jo valmina ja ylimääräisenä, mutta hankin vielä lisäksi kaksi juniorikokoista peittoa. Esikoinen sai lahjaksi tässä taannoin juniorikokoisen lakanasetin barbabapa-aiheella, joten pääsee sekin nyt sitten käyttöön, hänellä kun on ollut jo täysikokoinen peitto vuosia. On se kuulemma vähän lapsellinenkin, tyttö totesi. Ehkä se on tuo ikä, minä huolisin kyllä barbabapa-lakanat meidänkin sänkyyn. HArmi kun niitä ei taida saada tuplaleveänä.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti