torstai 7. helmikuuta 2013

Kauralastuja!

Yläasteella sai aikanaan hirvittävän hyvän ohjeen kauralastuihin, joilla allekirjoittanut taisikin leipurin uraansa aloitella. Liekkö aika kullannut muistot, vai oliko ne oikeasti maailman parhaita? Niitä tuli monta pellillistä kerralla, ne levisivät kauheasti uunissa ja maistuivat oikeasti ihan hirvittävän hyvälle. Ohjeen vaan hukkasin ja en ole vuosikausiin niitä tehnyt.
Tänään sitten illalla miestä kotiin odotellessani päätin pyytää ystäväni googlen apuun ja koettaa siten onneani. Ja jopas, kerralla löytyi ihan loistava ohje!

75g voita
2dl elovenaa
1,5dl sokeria
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Helppoa ja hyvää! Sulattaa vaan voin ja sekoittaa ainekset, nostelee nokareita pellille ja paistelee 175asteessa reilun viitisen minuuttia. Reunat saa saada väriä, niin niistä tulee ihanan karamellimaisia.
Näitä taatusti teen jatkossakin! Tulevat nopsasti vaikka päiväuniaikana ylläriksi välipalalle, tai voi leipoa pientenkin apureiden kera. Njam!
(tämä kirjoitus toimii samalla koekappaleena, latasin tabletille tuon bloggerin sovelluksen! Saas nähdä kuinka mamman käy! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.