maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kämmäilyä ja edellisen viikon ruokalista

Tämä blogiteksti menikin vahingossa toiseen kirjoittamaani blogiin. Julkaisin sen jo viime viikolla, mutta meni sitten näin. Kokeillaan siis uudelleen :)

Heipsan!
Kiirettä on olevinaan pitänyt, ei ole ehtinyt blogimaailmaan. Nyt kaikki lapset nukkuu ja tiskit on tiskattu, joten tässäpä tulee.

Maanantai:
2. Pääsiäispäivä, ei hoitoa

Tiistai:
Aamupala: kaurapuuro
Lounas: porsaan piknikpaisti, keitetyt perunat, pikkuporkkanat
Välipala: vispipuuro punaisista viinimarjoista, nektariini

Keskiviikko:
Aamupala: ruispuuro
Lounas: isoäidin makaronilaatikko, broileripyörykät, kurkku, tomaatti
Välipala: teeleipä, nektariini

Torstai:
Aamupala: vehnähiutalepuuro
Lounas: broileri-riisilaatikko vihanneksilla, kurkku
Välipala: hedelmäjogurtti, leipä, omena

Perjantai:
Aamupala: ohrahiutalepuuro
Lounas: simpukkapastaa kinkku-ananaskastikkeella, herneet
Välipala: pannukakku, omenahillo

Keskiviikon makaronilaatikko oli siis lisukemakaronilaatikko jossa ei ole lihaa. Ohje on perinteinen, erikoisen siitä tekee sokeri, jota laitetaan himppusen mausteeksi. Maukas lisuke joka sopii niin erityisen hyvin mielestäni erilaisien lihapullien kaveriksi :)

Teeleipää teen yleensä sillä perinteisellä muunneltavalla ohjeella, joka löytyy seiskaluokan köksän kirjasta. Nyt kuitenkin päätin kokeilla jotain muuta ja pikaisen googlettelun jälkeen löytyikin valion sivuilta ohje johon tuli kermaviiliä ja juustoraastetta. Mukavan pehmoisia olivat ja maistuivat niin lapsille kuin töistä palaavalle isipeikollekkin, mutta taitaa tuo köksänkirjan ohje viedä voiton... :)

Tänään perjantaina onkin pari hoidokkiani viimeistä päivää hoidossa. Sen kunniaksi ajattelin tehdä lapsille jotain herkkua, niinpä tuossa lasten nukkuessa uunissa paistui herkullinen pannukakku! Kohta päästäänkin tekemään makutestausta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti